Sok barátom és ismerős kérdezgeti "-Na, hogy haladsz a házzal? Hogy néz ki?
Remélem már kész vagy vele, hogy ritkán találkozunk, mert mindig csak otthon dolgozol!"

2015 január18.

Akkor most megmutatom pár fotón nektek.

Bontott tégla konyha

December elejére sikerült ilyen állapotra hozni. A mennyezet minden helységben fa gerendákat és burkolatot kapott, mert a födémben nem volt semmi derékszög és a falak is görbék voltak. Nekem egyszerűbb volt így megcsinálni, mint egy csomót glettelni és vakolni.
A konyhában a tűzhely légtechnikáját jól el lehetett rejteni a gerendaszerkezet mögé és beburkolni. A konyhaasztal és pad saját készítés, még ki kell valami, jó kis díszt találni az üveg lap alá, jelenleg egy üveg villányi vörös bor fekszik benne pár boros dugó társaságában  ez csak gyors dizájn volt. Az asztal lába bortároló is egyben, 6 üveg elfér kényelmesen.

Bontott tégla konyha

A konyhabútor alsó részét is én csináltam ilyen disznóólajtó stílusban Nekem bejön. Főleg a mosogatógép néz ki jól vele.

Bontott tégla konyha

A fürdőszoba sem volt egyszerű esett, mert a ház összes vízvezetékét cseréltettem a Vízművek beállásától kezdve. Az alapot alá kellet ásni és ott behozni a vizet a házba, így 120cm mély gödör volt a fürdőben, nem volt egyszerű betemetni aztán megemelni a kád alatti részt a padlószinttől még két téglasorral. A falakban is új modern rendszer lett kiépítve, új lefolyókkal. Most már nincs gond a víznyomással, smile emoticon a kád pillanatok alatt megtelik meleg vízzel. Direkt nem csempével burkoltam körbe, mert így harmonizál a fa homlokfal a menyezettel. A mosdó lábát egy régi Singer varrógép lábából csináltam, a tükör pedig több mint 120 éves antik darab újra fényezve és spot lámpával kiegészítve. Cserépkályhával fűtve ilyenkor télen igen kellemes hangulata van. 

Rusztikus fürdőszoba

Rusztikus fürdőszoba

Rusztikus fürdőszoba

Az előszobát is újjá kellet építeni, mindenhol nyílászáró cserével. aztán téglával burkoltam, trombitavirág színűre festve. A nagyszülők és dédszülők régi fekete fehér képei jó kontrasztot adnak a narancssárga falon.

Bontott tégla előszoba

Bontott tégla előszoba

Most pedig a köszönő rész jön  Köszönöm a konyhai lámpát az asztal fölött Pádár Zsuzsa-ának és Szabó Sanyinak. A fürdőszobai szikrafogó tálcát a cserépkályha előtt Komlós Csabának. Nagy köszönet  Tü Györgynek a fürdőszoba burkolásában való segítségéért.

Köszönet Feribácsinak és feleségének, a kalauz hölgynek a vonaton
avagy egy Balatoni hosszúhétvége története.

       2012 augusztus 14.

Köszönet Feri bácsinak és feleségének, a kalauz hölgynek a szombati vonaton. Köszönet akikkel szalonnát sütöttünk a kempingben, Tihanyban a büfés néninek a kávéért hajnalban. Köszönet a református papnak Balatonfüreden. És köszönet mindenkinek ezért a 4 napért a Balaton körül akikkel találkoztam.

Szombat reggel indultunk le Siófokra Kingával, de a vonat már Velencénél lerobbant alattunk. Átszállás egy másikra, de csak Székesfehérvárig ment. Aztán cipelni a bringát át peronról peronra. Szóval a harmadik vonaton kezdődött Siófok felé, mikor felraktam a bringát a külön vagonba, átmentünk a személykocsikhoz, a kalauz hölgynek annyi kérdést raktam föl hogy szegény a szendvicsét nem tudta megenni, gondolom ekkor jegyzett meg minket. Szóval séta a 2 osztályra ami tömve volt, ekkor jött a kalauz hölgy elkérte a jegyünk, és felajánlotta utazzunk tovább az első osztályon . Az emberek normálisak és kedvesek is tudnak lenni?
Szabadisóstó-állomásnál leszálltunk , Az időjárás nem éppen nyári volt, erős hideg szél fújt. Sebaj ettünk egy-egy jó hekket és a pultos megbízott bennünk, mert tényleg csak a legvégén fizettünk a kávé után, pedig csak egy önkiszolgáló büféjellegű hely volt. Később ide visszajöttünk még. Még korán volt, de elindultunk elfoglalni a szállást, másfél órával hamarabb érkeztünk, és csodálatos módon ott sem volt senkinek ez probléma , gond nélkül átadta a recepciós srác a bungaló jelegű faház kulcsát.

Balatonfüred - hajnali kikötő

Este szalonnát akartunk sütni de se tűzifánk, se gyújtós. Ez is hamar megoldódott mert egy családhoz csatlakoztunk akik már előttünk elkezdték. Szívesen fogadtak bennünket, ők adtak mangalica szalonnát, mi cserébe nekik füstölt kolbászt, ők adtak házi szilvapálinkát, mi adtunk rosé bort. Jó eldumálgattunk a tűz mellet. Másnap strandolás, bár a víz hideg volt, napozni jó volt. Nézni csak úgy a felhőket. A fényképezőm aksija lemerült, bár nem vettem semmit a büfés mégis felrakta tölteni, nem csinált problémát belőle.

Estefelé ki kísértem Kingát az állomáshoz. Hazament. Rossz volt aztán egyedül, megszoktam és hiányzott a társasága. Így kicsit szomorkásan indultam Balatonfüredre. 70km bringázás a balcsi körül naplementénél a látvány gyönyörű. Felmentem a hegyre, és a református templomnál a plébánossal beszélve már megvolt a szálláshelyem a templomkertben. Éjjel az égen 9 hullócsillagot számoltam, láthattam volna többet is de elaludtam. Másnap még hajnal volt amikor felébredtem, legurultam bringával kikötőhöz, ott magamba szívtam a nap melegét és erejét. Indulás Tihanyba. Tihanyban a hegy lábánál még annyira reggel volt, hogy semmi üzlet nem volt nyitva. De beköszöntem az egyikbe és kaptam kávét, pont ahogy szeretem, hosszúkávé tejjel . Mondom ebben a pár napban csak jó emberekkel találkoztam.

Balatonvilágos

Aztán bringázás kicsit a Balaton-felvidéken a dombok, hegyek között. Délután vissza Balatonfüredre. Fent a hegyen van egy kis kocsma, Magyar Tenger nevezetű, szép kis terasszal, balatoni bort mérnek filléres áron: nagyfröccs 120ft. Itt elidőztem egy kicsit, helyi emberekkel beszélgetve. Bringázás vissza Szabadisóstóra. Még napnyugta előtt visszaértem, vacsora Piazza Attilában (a törzs hely ahol még vendégnek néznek és nem csak a pénzed akarják.) Itt is beszélgetés a helyiekkel. Kérdezték hol van a szállásom, mondtam nekik hát még magam sem tudom, majd Siófokon megkérdezek megint egy plébánost. Ekkor Ferenc bácsi felajánlotta aludhatok náluk a nyaralójukban, őket a feleségével nem fogja zavarni, így kaptam egy szobát, és ágyban aludtam jót beszélgettünk akkor este kint a kertben.

Ma pedig elköszöntem tőlük reggel, és tekertem egy jó 125km-t. Most már ide haza vagyok ahogy Kinga írta az smsében -„megérkeztem a civilizációba”

Azt hallom, sokan mondják, nem törődünk egymással. Én is így gondoltam. Ez a pár napos nyaralás a Balaton körül rácáfolt erre, ha normálisan alázattal kérsz, akkor kapni fogsz, de kérni sem kell, mert segítenek maguktól is. Az emberek alapjában véve jók, még ha ott van bennünk a rossz is. Ezen a hétvégén viszont mindenki jó volt!!!!!!!

marcellus


az oldal tetejére

Vissza az oldal tetejére

GYORS LINK:

Arculat
Galéria
Fotóim
Kapcsolat
KAPCSOLAT:

Email: Info@marcellus3dgallery.hu
            marcellus.cg@hotmail.com

                                   
marcellus a facebookon  Linkedin  marcellus a Twitter-en  marcellus a Youtube-on
 


Copyright © 2015, designed by marcellus